Opleiding permanent make-up volgen die voldoet aan de nieuwe regels van het RIVM van januari 2022. Onze opleiding wordt gegeven volgens het Europees Kwalificatieraamwerk (EQF). Zo weet u dat u alles leert wat u als professional behoort te weten.

De PMU opleiding kun je in omgeving Friesland, Groningen, Drenthe of Flevoland volgen bij Oxiwhite Academy. Wij specialiseren ons in het trainen van vakmensen die het vak professioneel willen leren, moeite willen steken in het verbeteren van hun techniek én die ondanks hun enthousiasme niet té veel tijd kwijt willen zijn, omdat er ook gewerkt moet worden.

Onze PMU basis opleiding wordt gegeven in 3 praktijkdagen. Dit lijkt makkelijk, maar vergis je niet, want dit is over totaal 12 weken. In deze 12 weken verwachten we van jou dat je aan de slag gaat met datgene wat je geleerd hebt.

 Wat leer ik tijdens de basisopleiding permanent make-up?

Onze opleiding wordt gegeven volgens het Europees Kwalificatieraamwerk (EQF). Dit is natuurlijk heel uitgebreid en te veel om op te noemen, maar de belangrijkste zaken zetten we voor u op een rij:

 • -   U leert het plaatsen van powderbrows
 • -   U leert het plaatsen van eyeliners
 • -   U leert over vormen en kleuren
 • -   U leert alles over de pigmenten
 • -   U leert alles wat u moet weten over de huid
 • -   U leert over de gezondheid en contraindicaties
 • -   U leert over de wet
 • -   U leert de hygiëneregels van het RIVM
 • -   U leert apparatuur gebruiken en naaldmodules
 • -   U leert alles over het informeren van de klant, intake en nazorg

Hoeveel tijd moet ik in de opleiding steken?
 • -   3 (lange) praktijkdagen op onze locatie > verdeelt over 12 weken (maximaal 3 cursisten)
 • -   2 -3 dagen thuisstudie theorieboek
 • -   praktijk bij u thuis is minimaal 24 uren (dat is minimaal 2 uren per week, gedurende de opleiding)

 Wat doen we op een praktijkdag?

Tijdens de praktijkdagen gaan we aan de slag met kunsthuid en echte modellen. U dient zelf voor de modellen te zorgen tijdens deze dagen. We geven u technieken en handvatten mee waar u vervolgens mee aan de slag moet gaan in de 6 weken die volgen op uw praktijkdag. In de tussentijd krijgt u allerlei vragen, die we vervolgens weer behandelen op de praktijkdag. In de tussentijd hou je Dalia, onze trainster, op de hoogte van je vorderingen via Whatsapp.

 Wie geeft er les?

Onze trainster is Dalia. Zij is een echt kunstenares op het gebied van permanent make-up. Zij heeft in het verleden diverse PMU opleidingen en masterclasses gevolgd. In dit traject liep ze aan tegen onvolledige opleidingen, te weinig houvast en te weinig kennis die ze wél graag wilde. Door het volgen van alle cursussen, masterclasses en opleidingen kan juist zij de starter meegeven wat ze zelf miste toen zij ooit begon. Ze kent het klappen van de zweep, ze weet de vragen waarmee jij zult zitten en ze kent de cases die jij zult meemaken. Ze helpt je ook na je opleiding verder als je vragen hebt, door middel van een appgroep.

 Wat is allemaal inbegrepen bij de opleiding PMU?
 • -   Naaldmodules
 • -   Pigmenten
 • -   Disposable materiaal
 • -   Onbeperkt lunch, koffie en thee

 Wat zijn de kosten voor de opleiding PMU?
 • -   Een losse opleiding zonder apparatuur of starterkit kost €1695,-
 • -   Een starterkit om thuis mee te oefenen kost €250,- (naalden, pigmenten, oefenhuid etc.)
 • -   Een all in pakket (Opleiding + pen + power unit + starterkit) kost €2495,-

 Hoe kan ik inschrijven?

Als je je in wilt schrijven voor deze opleiding, dan kun je even bellen met ons. We gaan dan samen een datum inplannen of kijken op welke data er plaats is.

 Hoe werkt betalen? Kan dat in termijnen?

Je kan de betaling (of een aanbetaling) doen via iDeal na ontvangst van je factuur of overmaken. Hert is ook mogelijk om in termijnen te betalen met In3 of Spraypay. 

 Wat is permanent make-up?

Al eeuwen brengt men pigmenten, inkt of kleurstoffen in de huid om daarmee hun verhalen te vertellen. Denkt u eens aan de Maori of aan zeelui. Tegenwoordig is het tattoeëren of het aanbrengen van pmu, zoals permanent make-up onder de experts genoemd wordt, de normaalste zaak van de wereld. Het is niet alleen normaal, maar ook praktisch. Stralend opstaan uit bed, geen make-up reinigen, kortom; gewoon fris eruit zien. Naast het cosmetisch pigmenteren, heeft pmu ook een andere kant: esthetisch. Wanneer iemand geen of weinig wenkbrauwen heeft, dan kun je met de hairstroketechniek levensechte haartjes maken, waardoor mensen weer uitdrukking krijgen op hun gezicht. Hairstrokes kun je manueel doen, echter ook perfect met je apparaat. Ook gezichtsvormen kun je accentueren of camoufleren door de vorm van je wenkbrauwen. 

Een mooie eyeliner op je ogen is ook een toepassing die bij permanent make-up veel toegepast wordt. Je geeft meer volume en body aan je uitstraling en kunt ook hier corrigeren of accentueren, waardoor je gezicht er mooier op wordt

Ons doel: vakkundige en goed onderlegde PMU specialisten afleveren op deze markt, zodat een goed staaltje vakmanschap afgeleverd kan worden aan hun klanten. Wij willen dit bereiken door middel van het aanbieden van een privé opleiding permanente make-up, waardoor alle aandacht specifiek naar u, uw kennis en uw techniek zal uitgaan.

Product toegevoegd aan vergelijking